Kalamatsi Meierei pakub maitsvaid jõulupakke, kuhu lisatud tooted on
väiketootjate valmistatud, mitmeti kasutatavad ja pidulikult pakitud.
Allpool leiate toodete täpsed kirjeldused.
Rohkem infot kirja teel tellimine@kalamatsi.ee või telefonidel 56505936 (Aita) ja 56981445 (Marika).

Suured jõulupakid Põhjaka glögi või astelpajunapsuga Suured jõulupakid Tänava talu käsitöösiirupi või õieveiniga Väike jõulukarp, mida on mugav näppu võtta Kalamatsi Meierei valik (Esna küla, Järvamaa)

Praejuust
Lehma- ja kitsepiimast „Praejuustul” on hea omadus kuumutamisel pruunistuda. Praejuustust saab kiiresti ja lihtsate vahenditega huvitava ja maitsva toidu. See on hea võimalus üllatada sõpru või anda mitmekesisust pere toidulauale. Praejuust on vormilt silinder ja olemuselt lõigatav. Kasutamiseks juustusilinder viilutatakse ja küpsetatakse pannil või grillitakse kuldpruuniks. Sobib kuumalt leivale, prae kõrvale, kuubikutena supil, pajarooga, moosi ja magusa sinepiga.
Ürdijuust marinaadis
Kitsepiimast salatijuust on kuubikutena marineeritud värske tšilli ja küüslaugu ning ürdõlis. Sobib otse salatile, eelroaks või suupistevaagnale. Mahlane ja maitsekas.
Laagerdunud juust
Suvine piim on vormistud juustudeks ja viidud küpsema. Laagerdunud juust sobib nii suupisteks, leivale, jookide kõrvale, moosi või magusa sinepiga, 
Murakamoos
Meiereis keedetud marjarikkas murakamoosis on 2/3 murakaid ja suhkur. Murakamoos on traditsiooniliselt suurepärane valik nii soojade kui külmade juustude kõrvale, suupistevaagnale lisandiks ja samahästi sobib nii erinevatele piimatoodetele kastmeks kui ka pannkookidele.

Tänava talu valik (Matsalu rahvuspark, Läänemaa)

Marjasinep
Tänava talu sinepid on ikka täitsa sinepid ja samas kuidagi väga mõnusalt marjased või siis hoopis köögiviljamaitselised. Suure lusikaga maitstes justkui oleks nagu moos, kuid siis lähevad silmad märjaks; suurest äratundmisrõõmust, sest meie sinep on ikkagi sinep. Mis sest, et sinna sisse on hulganisti erinevaid marju või hoopis köögivilju ära peidetud. Tänava talu sinepid sobivad suurepäraselt nii juustuvalikuga kui ka looma- ja linnuliha ning ulukiliha kõrvale. Igapäevaseks kasutamiseks ja ka rikkalikule peolauale.
Käsitöösiirup
Tänava talus valmivad siirupid kõigest sellest, mida kodukant Matsalu põhjakaldal kingib. Siirupipudelisse leiavad tee erinevad nurmelt ja niidult pärit õied, võrsed ja juurikad, sekka eksib mõni põnev marigi. Tänava talu siirupid sobivad suurepäraselt erinevate kuumade ja külmade jookide ning toitude maitsestamiseks. Nende siirupitega käivad alati kaasas imelised lood – neis on haldjaid, nõidu, unustusse vajunud kangelasi ja unustamatuid armastajaid
Õievein
Nii nagu ka kõige muuga otsitakse ka veine valmistades erinevaid huvitavaid maitseid. Proovides edasi anda meie nii lühikeste, kuid südantsoojendavate kevadete ja suvede maitseid ning lõhnu. Mis võiks olla kosutavam kui avada kesktalvel üks pudel Tänava talu õieveini ja tunda, kuidas südamesse poeb vargsi uue kevade ja uute õite ootus.

Põhjaka Mõisa valik (Mäeküla, Järvamaa)

Sidrunikeeks
Valitud klassikaline magusavalik sobib igale pidulauale. Põhjaka Mõisa
sidrunikeeksis on ohtralt mooniseemneid ja küllaga sidrunimahla, mis annab hea hapuka maitse ja hoiab keeksi pikalt mahlasena. Kodused koostisosad ja pikaaegne retsept restoraniköögist.
Glögi
Nagu Põhjakal kombeks, sai nende Glögi alguse mõisaköögi katsetustest ning soovist pakkuda kodumaist ja head kraami. Nõnda valmis kodumaisest mustast sõstrast ja hoolikalt valitud maitseainete-ürtide segust endale meelepärase joogi, mida külmadel talveõhtutel nautida ja ka teistega jagada. Serveerimine: Kuumuta glögi 60-70 kraadini ja serveeri tassist või kuuma kannatavast klaasist. Sobib nii iseseisvalt tarbimiseks, kui ka toidukõrvaseks.
Astelpajunaps
Naps on tugevalt marjase, magushapu maitsega. Tal on klaar kuldne värv ja selge maitse. Astelpajuviljades sisalduvad rohked õlid annavad joogile iseloomuliku kergelt mõrkja varjundi. Naps elab. Aja möödudes muutub sügavamaks ka napsu värv.  Astelpajunaps sobib hästi tervitavaks aperitiiviks, kohvi kõrvale või nautimiseks iseseisva joogina. Napsuga on hea segada kokteile või täiustada toitusid. Soovitame serveerida kergelt jahutatuna. Suurepärane ka toasoojalt.