Suvik on Kreeka salati juust, mis valmib lehma-ja kitsepiimast. Sobib salatil, rohelisega hommikuleival ja küpsetises. Kitsepiim annab maitsekergust. Heale kreeklasele omaselt murtav tekstuur.

Kreeka salat 

Lihtne salat, mille maitse sõltub komponentide headusest, nii et kasuta vaid parimat, mis hankida õnnestub. 

2 portsu 

1 pakk Kalamatsi Kreeka juustu Suvik

pool värsket kurki

10-12 kirss- (ploom-) tomatit

1 punane sibul

peotäis kivideta musti (Kalamata) oliive

peotäis suuri rohelisi oliive

väike punt rukolat

mõned basiilikulehed

külmpressitud oliiviõli

valge veini äädikat

soola, pipart, mett 

Koori sibul, poolita ja lõika imeõhukesteks viiludeks. Poolita ja viiluta kurk, poolita tomatid, soovi korral ka osa oliive. Aseta rukola ja kõik teised komponendid taldrikutele. Murenda peale juustutükke. Kastmeks sega kokku 3 osa õli, 1 osa äädikat ja maitseks veidi mett. Soola ei pruugi vaja minna, sest juust ja oliivid on niigi soolased. Vala kaste salatile, jahvata värsket musta pipart, kaunista basiilikulehtedega ja asu nautima.