Kitsepiimast toorjuust on klassikaliselt juustuvormis nõrutatud, tekstuurilt määritv ja leebe maitsega. Sobib leival, küpsetises, supis ja pastatoidus. Karbiga kaasas väike puuvõidja. 

Pastinaagipüreesupp

Lihtne, kiire ja argine, kuid mitte igav lõuna- või õhtusöök, milles pastinaagi magusus ja juustu kerge soolakus teineteist tasakaalustavad.

 2 portsu 

1 keskmine pastinaak

2 väiksemat kartulit

1 (kana)puljongikuubik

1-2 dl koort või piima

1 pk Kalamatsi Meierei toorjuustu

muskaatpähklit, pipart, tüümianit 

Koori ja lõika köögiviljad ühesuurusteks juppideks. Keeda vähese vee ja puljongikuubikuga pehmeks (10-15 min), püreesta. Lisa piima või koort, kuni saad paraja paksuse. Maitsesta. Kuumuta keemiseni, tõsta kaussi ja lisa toorjuust. Toorjuustu võib täiendavalt ka supi sisse segada.